Om oss

 

Allt startade...

År 2010, av Krister Eyjolfsson från Skärholmens Fältverksamhet och Aseffa Hailu från JKS Basket. Tanken var att skapa en arena av, för, och med ungdomar, vuxna, myndigheter, föreningar och samfund. Denna arena ska vara tillgänglig för alla och erbjuda möjligheter för stadsdelens barn och unga i form av respektfulla möten, arbetsmöjligheter samt hälsofrämjande och kostnadsfria aktiviteter – främst under de lov som kan vara en risk för många barn och ungdomar. Arenan skulle även skapa goda förebilder och sätta Skärholmens stadsdel på kartan som ett område där alla vill bo.

En av de vinnande faktorerna med konceptet är, och har alltid varit att de unga goda förebilderna som arbetar i arbetsgrupperna är initiativtagare och beslutsfattare. Därför säger vi, att Mitt 127 skapas av unga.

 

 
 

Vår vision

Vi tror på ungdomarna. Med Mitt 127s olika delar lämnas beslutsfattandet till dem som påverkas av besluten allra mest. Vare sig det handlar om aktiviteter på 127 Festivalen eller vilka föreläsare som skall tas in är det våra barn och unga som styr projekten innehåll och riktning där de med hjälp av vuxna projektledare får göra sitt egna område bättre. 

Det är just därför vi säger att ”Våra mål skapar trygghet” och att projektet är ”Av unga för unga”.