Efter sex intensiva och fantastiska veckor var det dags för festivalen att tacka för sig och samla sina krafter för att komma tillbaka ännu starkare till vinterfestivalen. Vi kan stolt meddela att festivalen i år krossade besöksrekord med hästlängder.

Sommarlovet försvann lika snabbt som den kom likaså årets festival. Det sägs att tiden går fort när man har kul och det är väl tur det!

Årets festival hade ett fullspäckat aktivitetsschema med en hel del större event som dam- och herrturnering i basket som ägde rum i Fryshuset, Chillhäng och kvällsbasket för ungdomar i Bredäng. I Sätra hade vi Barnens dag & utomhusbio som var en dag för hela familjen. Då visades filmerna Dröm vidare (2017) och Zootropolis (2016). Vi hade även en Dancebattle tävling som är en danstävling i olika danstilar som hölls i 2:a Hemmet i Skärholmen. Årets festival avslutades som vanligt med en stor avslutningskonsert som hölls på Skärholmens torg och krossade i år besöksrekord med totalt 31 760 besökare!

Besöksstatistik

Filmpremiär

För att sammanfatta årets 127 festival har vi gjort en kortfilm som fångat sommarens höjdpunkter. Filmen är gjord av IT och dokumentationsgruppen. 

127 Festivalen – Sommaren 2017 from KFUM JKS on Vimeo.

Om 127 festivalen

127 Festivalen är Mitt127s största projekt och har som syfte att skapa permanenta lovaktiviteter i Skärholmens stadsdel där målet är att motverka psykisk och fysisk ohälsa hos barn och ungdomar. Sedan starten år 2009 har cirka 220 ungdomar varit med i arbetsgrupperna och cirka 850 ungdomar har feriejobbat på 127 Festivalen. Årets festival planerades och utfördes av 13 arbetsledare som ansvarade för 97 sommararbetare varav 10 var ensamkommande ungdomar.